Čo je "trvalo udržateľná" reštaurácia?
Európsky parlament definoval udržateľný rozvoj ako zlepšovanie životnej úrovne a blahobytu ľudí v medziach kapacity ekosystémov pri zachovaní prírodných hodnôt a biologickej rozmanitosti pre súčasné a budúce generácie.Inými slovami:
Neobmedzený, resp. nekontrolovaný rast nie je udržateľný
v prostredí reálne existujúcich obmedzených zdrojov.Trvalá udržateľnosť (sustainability) sa stáva čoraz bežnejším pojmom. Dotýka sa všetkých priemyselných odvetví a samozrejme aj branže HoReCa.
Návštevníkov reštaurácií a hotelov začína zaujímať zdravotná nezávadnosť zdrojov potravín.
Ďalšími dôležitými témami sú:
dodržiavanie hygienických noriem,
nakladanie s odpadmi a separovaný zber,
vplyv prevádzky na životné prostredie,
zodpovedná spotreba a šetrenie zdrojov.
Tento produkt bol pridaný dňa 15. november 2011.